Kom, praat mee, deel je netwerk en laat je inspireren 

Netwerken en werken aan werk

Donderdagmiddag 25 juni organiseert De Toekomst Den Haag in samenwerking met MKB Den Haag de tweede netwerkborrel in het Foundation House. En daar nodigen wij u graag voor uit.

De voorzitter van MKB Den Haag, Gert van der Houwen, zal vanuit zijn ervaringen vertellen waar werkgevers bij de begeleiding van  jongeren op de werkplek tegen aanlopen. Voor Haagse ondernemers een mooie kans om hun ervaringen te delen en voor hulpverleners een mooie kans om van deze ervaringen te leren.

De bijeenkomst start om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur). Meldt u HIER
aan.

Leren uit de praktijk
Jongeren willen graag starten op de arbeidsmarkt, maar weten vaak niet goed wat zij kunnen verwachten op de werkplek. Andersom geldt ook dat veel werkgevers negatieve ervaringen hebben met jongeren. Hoe kunnen wij dit ombuigen zodat een stage- of leerwerkervaring positief uitpakt? 
 
Tips
Voorzitter MKB Den Haag Gert van der Houwen geeft enkele tips t.a.v. de begeleiding. Daarna gaan werkgevers, docenten, jeugdhulpverleners onder het genot van een borrel in gesprek over hoe zij elkaar kunnen aanvullen in de begeleiding van jongeren in de start van hun carrière. Kom ook en praat mee!

Thema: ‘Welke behoeften hebben werkgevers in de begeleiding van een jongere tijdens een leerwerkstage?’ 

Wilt u uw netwerk vergroten en u laten inspireren door anderen? Kom dan 25 juni naar de netwerkborrel in het Foundation House, Koninginnegracht 15. We zien uit naar uw komst!
U kunt zich HIER aanmelden.

Namens De Toekomst Den Haag,
Willem Greving

    
 

LET OP: wij hebben een beperkt aantal beschikbare plaatsen, voor max. 75 personen. Meld u zich dus vandaag nog aan. Wilt u meer te weten komen over onze initiatieven? Bezoek dan de website voor meer informatie!

 

Nog een lid? Word vandaag nog lid van MKB Den Haag

Bent u al lid van MKB Den Haag? Nee? Dan is nu een mooi moment om lid te worden. Met ingang van 1 januari is MKB Den Haag afdeling van MKB Nederland en vertegenwoordigen wij 3000 bedrijven in de regio Den Haag. Daarmee is MKB Den Haag de grootste belangenbehartiger van ondernemend Den Haag.

Een grote en sterke achterban versterkt de positie van de ondernemer in de stad. Word daarom vandaag nog lid en sluit u bij ons aan. Samen met uw steun maken wij ons weer sterk voor een gezond ondernemersklimaat in de stad! Het inschrijfformulier vindt u 
hier!

Save the Date: 6 juli 2015: Kennissessie en Workshops

Op maandag 6 juli aanstaande wordt in het wijkbedrijf Mariahoeve Werkt! een kennissessie gegeven met workshops over de Participatiewet en Wet Werk en Zekerheid.

  • Hoe werkt de wet?
  • Wat wordt er verwacht van het personeel?
  • Hoe kan er meer arbeidspotentie uit de organisatie worden gehaald?

Een combinatie van theorie en praktijkvoorbeelden geven u een goed inzicht in deze materie.

Programma
• 17.30 uur: Ontvangst met een broodje
• 18.00 uur: Gastspreker, focus op mogelijkheden bedrijven rond Participatiewet en WWZ.
• 18.45 uur: Workshops (2 x 45 minuten)*
• 20.15 uur: Netwerkborrel met kennismarkt

Samenwerking
Deze kennissessie wordt u aangeboden door MKB Den Haag, wijkbedrijf Mariahoeve Werkt! en Werkgeversservicepunt Den Haag.

*U ontvangt binnenkort een uitnodiging voor deelname aan de workshops en de kennissessie.

Informatie
Maandag 6 juli 2015 om 17.30 uur
Wijkbedrijf Mariahoeve Werkt!
Het Kleine Loo 364, Den Haag